Den sekstiførste turen starter fra skiferbruddene i Detsika, cirka 21 km fra Alta Sentrum. Mye av stigningen er allerede gjort med bil opp til Buolomajavrivannet, - med en kilometer oppover igjen i terrenget før man starter vandringa over Store Raipas. Vestover mot kanten av Jørahenget får man en formidabel utsikt ned mot Eibyelva og Altaelva, og det praktfulle været gjør denne turen til en utrolig flott opplevelse. Terrenget var lett å orientere seg i, men det var endel våte myrer og vått terreng å forsere. Blåbær og multebær var det masse av, så hadde man hatt en hel dag til å vandre over her og plukke, hadde man hatt muligheten til å fylle fryseren.
lørdag 2. september 2017
Detsika - Raipas
Tur nr. 13: Detsika - Raipas - 11,8 km - 456 moh
Den sekstiførste turen starter fra skiferbruddene i Detsika, cirka 21 km fra Alta Sentrum. Mye av stigningen er allerede gjort med bil opp til Buolomajavrivannet, - med en kilometer oppover igjen i terrenget før man starter vandringa over Store Raipas. Vestover mot kanten av Jørahenget får man en formidabel utsikt ned mot Eibyelva og Altaelva, og det praktfulle været gjør denne turen til en utrolig flott opplevelse. Terrenget var lett å orientere seg i, men det var endel våte myrer og vått terreng å forsere. Blåbær og multebær var det masse av, så hadde man hatt en hel dag til å vandre over her og plukke, hadde man hatt muligheten til å fylle fryseren.
Den sekstiførste turen starter fra skiferbruddene i Detsika, cirka 21 km fra Alta Sentrum. Mye av stigningen er allerede gjort med bil opp til Buolomajavrivannet, - med en kilometer oppover igjen i terrenget før man starter vandringa over Store Raipas. Vestover mot kanten av Jørahenget får man en formidabel utsikt ned mot Eibyelva og Altaelva, og det praktfulle været gjør denne turen til en utrolig flott opplevelse. Terrenget var lett å orientere seg i, men det var endel våte myrer og vått terreng å forsere. Blåbær og multebær var det masse av, så hadde man hatt en hel dag til å vandre over her og plukke, hadde man hatt muligheten til å fylle fryseren.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar